sunnuntai 11. marraskuuta 2012

8. VIHA-RAKKAUS SUHDE SYKSYYN

Otsikosta puheen ollen, monella varmaan samat fiilikset, on tää syksy vaan niin vaihtelevien ilmojen vuodenaika, toisena päivänä sataa räntää, vettä ja lunta vuorotellen, pohjosesta tuulee 100km/h, tarhoihin uppoaa, kentällä on pimeää ja poniakaan ei pätkääkään kiinnosta työnteko. Toisena päivänä sitten aurinko paistaa ja lämmittää, poni on paremmalla päällä ja itelläki on paremmat fiilikset!

Maanantaina mulla oli Pojulla valmennus, eteen-alas hommilla jatkettiin. Nyt nää eteen-alas hommat on jo alkanut tuntua paljon luonnollisemmalta ja helpommalta, jopa kivalta! Ravissa oltiin aika paljon ympyrällä, mutta uralla tehtiin myös muutamia siirtymisiä, ilman että poni nousisi, ja hyvinhän ne onnistu. Laukassa tehtiin ympyrällä käynti-laukka nostoja ja aluksi vaan matkustelin, jolloin poni juoksi puoli ympyrää aina laukka-käynti siirymisen jälkeen. Vasta kun Tarja tosissaan sano mulle, että ISTU, älä vaan matkusta, niin tajusin ottaa ne vatsalihakset käyttöön. Silloinhan poni sitten melkeempä pysähty laukasta, en vaan jotenkin ikinä muista, kuinka paljon toi poni oikeesti sitä istuntaa tarvitsee ja kuuntelee!

Mihinkään liittymätön kuva, mutta kesällä ilman satulaa!

Tiistaina mulla oli Peikillä tunti ja menin Caraga-nimisellä hepalla, oli kyllä kummallisin otus millä oon ikinä ratsastanu! Oli samaan aikaa hiukan kuumuva, mutta silti laiska, sain käyttää pohjetta ja välillä kannustakin aika toden teolla, että se suostui liikkumaan eteenpäin, pukkiakin heitteli vähän väliä. Koko ajan molemmat sähellettiin omalta osaltamme ja tää heppa ois taas tarvinnut sitä tasasempaa kättä, mitä en osannut sitten tarjota, ja hommaha sitten vähän levis siihen. Tehtiin laukannostoja pitkillä sivuilla ja ravissa voltteja, ja muita perusjuttuja vain. Ei kyllä ollut ihan mun tyylinen heppa, mutta kaikki kilometrit satulassa on vaan hyväksi!

Caraga c. Alisa

Keskiviikkona menin Mintulla ja se sää... Siis oikeesti, kun kävelin pysäkiltä tallille (varmaa 500m) niin jäädyin ihan kokonaan, tärisin varmaan 15min siellä satulahuoneessa, enne kun sain mitään aikaseks. Vetelin sitten vaan kaikki vaatteet mitä sieltä löyty niin päälle ja sitten hakemaan ponia tarhasta... Ehei, Minttuahan ei huvittanu, vaan hän lähti hippaleikkiin, onneksi sain sen kuitenkin aika nopeasti kiinni. 

Juoksutin ponin ennen ratsastusta sivuohjilla ja sitten hyppäsin kyytiin. Minttu paino aluksi tosi paljon kädelle, mutta parani pikkuhiljaa, vaikka kiire hällä oli koko ajan. Laukassa se energia sitten hyödynnettiin ja laukkaa saatiin ajoittain aika hyväksikin, jes!

Torstaina lähettiin Mintun kanssa maastoilemaan ja ettimään uusia reittejä. Koko menomatkan poni oli aika haluton liikkumaan, mutta pehmeillä tienreunoilla suostui liikkumaan kuitenkin reippaammin, ajattelin sen johtuvan puuttuvista takakengistä. Ei löydetty kyllä sen parempia reittejä ja kun vauhti oli niin "päätä huimaavaa" niin ei me hirveen pitkälle päästykkään. Kotiin päin poni sitten halusikin mennä reippaammin ja laukattii pari vähän pidempääkin pätkää. Kotona sitten tsekkasin ponin hokkitilanteen, kun mietin, että miksi se takaisin tullessa kompuroi aika paljon. Ja siinäpä syy oli varmaan hidasteluunkin, kun ponilta oli tippunut kantahokit molemmista jaloista... Onneksi mentiin aika paljo pehmeetä tienreunaa, jossa vaikutus ei ollut niin suuri.

Ikävä hiekkakuoppia, kesältä kuva!

Tässä postauksessa ei nyt tullut mitään uusia kuvia, koska yksinkertaisesti kukaan ei oo tullut kuvaamaan, mutta toivottavasti kelpaa ja yritän jatkossa laittaa vain uusia kuvia!

Ja sitten: Käyn tässä joku päivä mulle toimitetut haasteet läpi ja teen ainakin osan niistä! Videopostauksiakin on toivottu aika paljon, joten joku päivä kun saan jonkun innokkaan kaverin videoimaan, niin eiköhän semmonenki ilmesty. Oon kans miettiny, et olis kiva tehdä jotain erikoispostauksia, joihin ei tarttis kameramiestä tallille, vaan mitkä olis helppo toteuttaa näin pimeinä syysiltoina. Mulla tuli tämmönen idea mieleen vähän sovellettuna näistä faktoja-postauksista, nimittäin 75 faktaa, musta 25, Mintusta 25 ja Pojusta 25, miltä kuulostais? Yrittäisin tehdä niistä jotenkin vähän erilaisempia, että olisi vaikka jotai hauskoja pieniä yksityiskohtia niissä kerrottuna!

20 kommenttia:

  1. Toi fakta juttu olis tosi kiva :)

    VastaaPoista
  2. Päivä kuvina olis kiva ja tee ihmeessä toi faktapostaus! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. toi päivä kuvina ois vähän hankala, koska en osaa säätää meidän kameraa niin että saisin sisällä kuvia :/ mutta ehkä viikonloppuna kun on valosaa! ja jee kiva kuulla :)

      Poista
  3. Joo tee toi faktapostaus tai sitten joku mielipidekirjotus tms. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. pitää laittaa mietintään että jos tekis jostain :)!

      Poista
  4. faktapostaus kuulosti toosi kivalta :)

    VastaaPoista
  5. Faktapostaus on tosi hyvä idea, kannatan (;!

    VastaaPoista
  6. Ootsä alottanu peikis ratsastuksen? o: ja cariga*

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. whoops mun nimimuisti xd ja joo käyn nyt jonku aikaa mun isän tunteja ku sil on luupiikki ni ei pysty ratsasta :)

      Poista
  7. Joo tee toi faktapostaus! kuulostaa just kivalta! :)

    VastaaPoista
  8. faktapostausta peliin !

    VastaaPoista
  9. Tee videopostaus pojun tallilta! :)

    VastaaPoista
  10. Joo! Olen uusi lukija sun blogiisa ja luen sun lisäksí kahden siskoksen omia blogeja sano jos oot joskus törmänny näihi! Ja se videopostaus ois kiva. Pitkästä aikaa...

    Tiia 15.v Blogi: lillivoitto.blogspot.com
    Pinja 14.v Blogi: bonbonponi.blogspot.com

    Tiian blogi kertoo Tiian ja hänen tummaruunikko ruunansa Voice Of Fortunan elämästä tutummin vote/voitto. Mukava blogi. Tapasin tämän Kuopiolaisen tytön 2012 HIHS:SSÄ.

    Pinjan blogi kertoo hänen valkoisesta tammasta Bon Bon:sta. Tutummin Lilli. Molemmat hevoset asuvat perheen omassa 3 hevosen tallissa +satula huone. Talliin on lyhyt matka lisää tietoa läydät blogi osoitteista jotka juuri annoin. ;) Kantsii käydä ees vilkasemassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiva kuulla että oot alkanut lukemaan munkin blogia :) en tunne / tiedä kyseisiä bloggaajia sen kummemmin, joskus selaillut heidän blogeja ja ihan kivoilta vaikuttavat :) !

      Poista
  11. mistä olet löytänyt sen rippimekon?

    VastaaPoista