torstai 6. joulukuuta 2012

12. ENSIMMÄISET HANKITREENIT

Kun niin ahkerana tetissä raadoin pitkiä työpäiviä, niin mulla oli viime viikon ke-pe vapaana. Oisin toki voinut hyödyntää vapaapäivät jotenkin järkevämminkin, mutta... no tuli ainakin levättyä! Okei, kyllä mä sentään kotona siivosin ja perjantaina urhoollisesti uhrauduin menemään Fannyn mukaan tallille, jossa kuvasin videopostausta näpit ja varpaat syväjäässä. Lupasin vielä koota videopostauksen, jotenka käykääpä sitten katsomassa Fannyn blogista, millaista räpellystä saan aikaiseksi.

Sitten vähän omia heppajuttuja, nimittäin lauantaina lähdettiin kolmen ratsukon voimin maastoon, aluksi käytiin vain n. 40min käyntilenkki. Poju oli vauhdista vähän eri mieltä ja ilmaisi tämän hyppien ja pukitellen. Minä siellä totisena yritin hallita pientä ponia, mutta se jäi aikalailla yrittämiseks... Käyntilenkin jälkeen mentiin vielä päästelemään pellolle pakkashöyryt ja ponihan sitten meni ja kovaa! Pitää taas joku päivä mennä pellolle laukkailemaan, oli kyllä niiiin huippua, sillon vois yrittää saada kamerankin paikanpäälle!

Maanantaina Petra tuli Mintulle mukaan oikeen kameran kera ja otettiin ennen ratsastusta vähän söpöilykuvia, jottei aurinko ehtisi kadota kokonaan. Mintun om. oli oikeen hankkinut ponille joulusen riimun, niin kyllä kelpas poseerata poninkin!





Kun päästiin kentälle, niin aurinko oli jo suurimmaksi osaksi laskenut, joten kuvia ei ratsastuksesta ole. Kenttä oli aurattu vähän epätasasesti, joten menin suurimmaksi osaksi vain reunassa missä oli vielä pientä hankea. Poni oli hirveen innokkaana tekemässä töitä ja tehtiin ihan perus voltteja ja taivuttelua, mutta niiden lisäksi keskiraveja, joista poni innostu aivan superpaljon, kiiti vaan menemään. Käynnissä testasin myös vähän säätää väistöjä, ja ne onnistui jos kuski oli selkeä. Lopuksi vielä vähän epätoivoisia vastalaukkayrityksiä ja loppuravit, poni oli kaikenkaikkiaan aika hyvä eilen!

Tiistaina mulla oli Pojulla tunti, ja nyt voidaan sanoa että jumit on nyt takanapäin ja treenaaminen jatkuu. Oon niin ilone, että se on taas kunnossa! Alkuun olin kyllä iihaaaan hukassa, kun moneen viikkoon en oo nyt kunnon valmennuksessa ollut ja ponikin oli että mitä, joudunko mä tehdä töitäkin? Alku oli Tarjan sanaa lainaten aikamoista tahtojen taistoa, mutta lopuksi tehtiin kasikkoa ravissa ja poni oli ihan SUPER!

Tähän loppuun vielä semmonen kyssäri teille lukijoille, että millasia varusteita käytätte nyt talvella lähinnä käsissä ja jaloissa kun ratsastatte? Mulla on nyt ollu muutamat kerrat kokeilussa kumihanskat (semmosset lääkärihanskat) normaalien ratsastushanskojen alla ja voin sanoa että toimii! Kumihanskat ei siis itessään lämmitä, mutta kun kädet lämmittelee kunnolla, niin ne ei päästä sitä lämpöä sitten pois, kannattaa kokeilla!

29 kommenttia:

  1. Oii iha super kivoi kuvii :)
    Käytän semmosii toppalapasii mis on ns. kolme sormee ja varpais vaa semmoset vähä paksummat ratsastussukat... x) Mut jos on tosi kylmä ni villasukka lämmittää kans siin kengän/saappaan pääl, kannattaa kans tätä kokeilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitti ainoo! ja oon kans miettiny, et pitäs testaa semmosii "villasaappait" xd

      Poista
  2. käsissä vaa topparatsastushanskoja ja talviratsastussaappaat(: Ja kiva blogi sulla ja kivoja kuvia:)!

    ponienmaailma.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitti! :) ja talvisaappaat on varmaa tosi jees!

      Poista
  3. yleensä pidän tallillla kaksia lapasia päällekkäin ja sit jos ratsastan nii talviratsastushanskat ja jaloissa kahet sukat ja villaaukat ja jodburit ja ratsastaessa saappaat, eipä oo ainakaa tähä mennessä tullu kylmä :D

    VastaaPoista
  4. Mul on ihan perus talviratsastusrukkaset käsissä ainakin. :)

    VastaaPoista
  5. Mul on sellaset kolmirukkaset käsis ja iha talviratsastussaappaat (: Tosi kivoi kuvii , ootte niin söpöi (:!♥

    VastaaPoista
  6. meillä onneks on lämpöeristettu maneesi, nii pärjää samoilla housuilla ku pitkikset vaa laittaa alle:) ja saappaisiin pohjalliset, kovalla pakkasella villapohjaset sukat ni hyvin tarkeni viimetalvena:) ulkona ku mentii käytin topparatsastushousuja ja talvikenkiä:)

    VastaaPoista
  7. kiitti kaikille kommenteista :) !

    VastaaPoista
  8. hhaha voin näin sanoa ku asun paljon pohjosemmassa ku sää ja täällä on talvella aina kylmä ratsastaa, nii itellä on iha normi ratsastuskengät ympäri talven jalassa, ja siellä on karvapohjalliset ja sitte pelkkä villasukka eikä muita sukkia!
    kädessä on aina alkuverkassa topparatsastushanskat ja niitten alla normi ratsastushanskat nii sitte ku alkaa kunnolla ratsastaa hevosta nii ottaa toppahanskat pois.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. nojoo en ees halua tietää kui kylmä siellä on kun vielä meriki nii tuulee kauheesti hyihyi!! :D

      Poista
  9. Millä kuvanmuokkausohjelmalla oot tehny ton ylhäällä olevan bannerin? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kaverilta, ei tee tuntemattomille :)

      Poista
    2. Milka mä teen bannereitani piZap:lla. Eli googleen vaa piZap ni sielt. Oiiiii toi poni on sööööötttii <3

      Poista
  10. täällä primustallilla on lämmitetty maneesi, joten iha perus ridakamat kelpaa(:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. no kyllä kelpais! vielä ei oo ikävä maneesia, mutta katotaa sitteku -20 :D

      Poista
  11. Moi!
    Saanko kysyä,että mistä olet löytänyt mintun ja pojun?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. mintun löysin ht.netistä ja pojun kanssa tää stoori onki vähän pidempi, mutta lyhyesti tarja tarjosi mulle pojua :)

      Poista
  12. vitsi ihana blogi! ää on ihan superihana, ja noi kuvat on niin hyviä, liityin heti lukijaks! :)

    VastaaPoista
  13. osta muutaman numeron isommat kuomat,voin sanoa kolemuksella että on ihan sika lämpöset!!!ja ja sit ostat kolmisormi toppa ridahanskat ja niistäkin isommat koot niin jo pysyy sormet ja varpaat lämpösinä!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. oon miettiny kuomii pari vuotta mut ei oo joteki tullu aikaseks, pitää kattoo jos paljon kylmemmäks menee ni vois harkita:)

      Poista
  14. oot nätti ♥ ja ihan kivan pitkät hiuksetki :D

    VastaaPoista