lauantai 9. helmikuuta 2013

23. HERKKIS PONI!

Maanantaina mulla oli Pojulla valkku ja tunnilla oli mun lisäksi toinen meijän tallilta kisoihin lähtevä ratsukko. Tehtiin radan asioita pätkissä, väistöjä ja laukkaa eniten. Poju oli superhyvin ulkoavuilla ja musta tuntu, että olin sitä askeleen edellä, toisin kun yleensä oon aina liian hidas. Laukka oli taas superhyvää, eikä ravikaan hullumpaa, sain kontrolloitua ponia istunnalla ja ulkoavuilla.

Keskiviikkona pienen sekaannuksen vuoksi meitä olikin sitten samalla tunnilla peräti kolme, mutta se oli oikeastaan ihan hyvä harjoitus kisatilannetta varten, koska aika usein oon kentällä yksinkin. Mentiin kahdeksikolla ravissa ja laukassa askeleen pidennyksiä ja lyhennyksiä. Keskiviikkona Poju ei ollut niin hyvin avuilla ja tuntu, että jouduin aika paljon pidellä sitä, kun se innokkaana olis halunnut painella possujonossa.

Tänään oli vielä viimenen valkku ennen kisoja, tarkotus oli verkata samalla tavalla kun sitten kisapaikalla ja ratsastaa kerran rata läpi - jos menee hyvin, niin se on sillä selvä. No eipä ollut sillä selvä! Testattiin ei-niin-hyvää geeliä satulan alle, koska myös mun valmentajan hepalla käytetään samaa geeliä, niin kisapaikalla sen vaihtaminen tulis sitten vähän vaikeeksi. Poju oli alusta alkaen jotenkin kauheen jännittynyt ja melkeen jo arvasin siinä vaiheessa, että se on siitä geelistä. Kevennettäessä oli ok, mutta kun istuin satulaan ja painopiste meni vähän taaemmas (normaalisti) niin johan poni tykitti sitten semmosset pukit! Muutamat rodeot se siinä veteli, ja päätettiin sitten vaihtaa parempi geeli - ja poni toimi kun ajatus... Hiton varusteurheilija, vaan paras ja kallein kelpaa! Lopuksi mentiin vielä rata läpi ja kaikki meni ihan ok, osa pätkistä superisti!

Tunnin jälkeen vielä ponnylle letit ja hännän pesu, huomenna aamulla katotaan kamppeet ja traikku valmiiksi, kun tänään ei vielä keritty. Laitan tähän vielä huomisen aikataulusta kuvaa, mun on aina pakko kirjottaa aikataulu paperille, että hahmotan ajan kunnolla! Laatu on sitten 10+ kuten näkyy...


Tässä joku päivä nappasin Mintusta kännykällä kuvia, aijai silmii sattuu tää laatu!
Ja se on kauheessa nallekarvassa, vaikkei tässä kyllä siltä näytäkään.

Psps. erikoispostaus on kuvia vaille valmis, ajattelin julkasta sen jossain vaiheessa ens viikolla, kun ei ole muuta päiviteltävää!

2 kommenttia: