sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

33. HÄMEESSÄ KISAT

Eilinen menikin aikalailla kisoihin valmistautuessa, menin kuuden maissa tallille, ratsastin, pesin kamat ja letitin ponin. Ratsastin itsenäisesti n. 40 minuuttia, kaikki askellajit läpi ja koitin saada ponin vaan hyväksi ja rennoksi. Tein ravissa lyhennyksiä ja pidennyksiä - jotka onnistuivat ajoittain hyvin, laukassa lähinnä ympyrätyöskentelyä - joka ei sitten sujunutkaan niin hyvin. Ollaan nyt tunneilla koitettu hakea semmoista ajatusta, että jokainen nosto, siirtyminen tai mikä vaan tehtävä suunnitellaan jonkun kirjaimen kohdalle. Laukkaa ei vain nosteta lyhyellä sivulla, vaan nosto tulee esim. tarkalleen C-kirjaimen kohdalle. Tällä ajatuksella menin myös eilen ja tuntui, että sai ratsastukseen enemmän selkeyttä ja suunnitelmallisuutta, olin ponia ajatuksen edellä.

Tänään meillä olikin sitten Hämeenlinnassa kisat ja startattiin traikku pihasta vähän jälkeen kahdeksan. Kaiken piti olla mukana, mutta sitten tietenkin kun lähdetään pidemmälle, niin jotain tärkeää unohtuu... nyt kotiin jäi geeli! Tuli siinä pikkuinen paniikki, kun Poju on tosi tarkka mitä sen selkään laitetaan. Jotenkin meillä sitten kävi niin hyvä tuuri, että saatiin lainattua kisapaikalta jonkun hepan geeliä, joka todellakin pelasti päivän!



Auta kesää - syö lunta!

Verkassa ratsastin ponia turhan terävästi, kun en halunnut että se painuu luotiviivan alle. Tästä sitten tulikin radalla hieman ongelmaa, koska poni ei ollut rento ja tarpeeksi hyvin pohkeen edessä. Radalla poni tuntui aika raskaalta edestä ja jouduin käyttämään pohjetta reilusti. Sen lisäksi mulla on tullut kisoissa tämmöinen ihme ongelma, että jalka heiluu kun mikäkin, varmaan reisi jännittyy, josta syntyy tämä heiluminen. Pitää alkaa kiinnittää siihen jatkossa enemmän huomiota, jotta ponillekin avut ovat selkeämpiä.





En nyt ollut super tyytyväinen rataan, mutta lähtökohdat huomioon ottaen rata oli kuitenkin ihan ok. Prossat olivat 56,4% ja tuomarin kommentti Ponilla kapasiteettia, mutta tänään ei riittävästi pohkeen edessä. Ajoittain muoto paunui lyhyeksi. Rentoudu ja anna askellajien (en saa selvää) eloisasti eteenpäin.

Sanoinkin Nealle, joka oli hoitamassa mukana, että kun viime kisoissa ratsastin ponin liian pitkäksi ja luotiviivan alle, niin tänään se oli jopa liian lyhyt ja kättä vasten. Nyt on molemmat ääripäät nähty ja yritetään löytää jotain näiden väliltä, mutta ennen kaikkea rentoutta ja rauhallisuutta ratoihin. Pitäisi saada kotitreenien fiilistä enemmän radalle, suunta on vaan ylöspäin!

Kaikki kuvat c. Nea J.

Huomenna olisi vielä tarkoitus tehdä Pojun kanssa jotain rennompaa, käydä vähän maastossa tai mennä ilman satulaa. Lähden nyt viikon alussa etelän lämpöön ja oon siellä seuraavan viikon, ehkä mä tuun levänneenä takasin ja pieni taukokin tekee ratsastukselle varmasti ihan hyvää. Kerrankin tämmöinen ennalta sanottu pieni tauko tähän bloggailuun.

PS. Jos joku on osaava ja kykenevä tekemään taustan mulle, semmosen joka sopis nykyseen banneriin, niin saa laittaa viestiä tuulia.leivo@hotmail.com . Oon ihan hukassa tän ulkoasun kanssa, ehkä jollakin olisi ideoita? Kiitos tuhannesti, jos joku vaivautuu!

23 kommenttia:

  1. Oi hienosti meni tuulia! Oliks toi C vaiB?:) pus

    VastaaPoista
  2. Höpsö poni toi Poju kun työntääpäänsä lumeen :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. jep, oli vissii nii tylsää ni piti keksii tekemistä ;D

      Poista
  3. Tää oli just kivasti kerrottu postaus (: kyl poju niin söpö ja hieno! ♥ onnee paljon tuleviin kisoihin :)!

    VastaaPoista
  4. Nauroin niiiiin paljon tolle kuvalle missä pojulla on pää tuol lumikasas :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDd

    VastaaPoista
  5. hienosti meette :) mut huomaatko ite, et näytät aika isolt jo tolle ponille? vaikka ootki sinänsä melko lyhyt, niin sun jalat menee yli mahan rajan ja tollee... ei pahalla, et varmastikaan oo liian painava tolle ponille, mutta aattelin, että sua ittees varmaa eniten häiritsee toi oma pituutes... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos:) ja tiedän, että en mä pojullekaan oo mikään ihanne pitunen, mutta en halua mennä lyhyillä jalustimilla sen takia, että näytän isolta, parempi että tuntuu hyvältä:)

      Poista
  6. Eikää hahaha vähä nauroin tolle kuvalle mis Poju työntää päänsä lumihankee hjahaha :DDDD hassu poni! :D mut omg tehä meette jo paljo paljo paremmin tos videollaki ku vaik vertaa kaks kuukautta sitte?! hyvää työtä tuuliaa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. heheh xdd ja oikeest voi kiitos, et tiiäkkää kuin tää piristi:)!

      Poista
  7. Missä tallilla noi kisat oli? mä asun hämeenlinnassa , mut en osaa yhtää sanoo missä noi on :DD

    VastaaPoista
  8. hienostihan se meni :)! nyt vaa kultane keskitie ni whooau vallotatte kisakentät ;D

    VastaaPoista
  9. Hienosti menitte, niinku aina! :) Repesin kyllä tolle hankikuvalle xd

    VastaaPoista
  10. Hienosti menitte! :) Tiiän ett kuulostaa tyhmältä mutta toi satula ja satulahuopa näyttää aika isoilta Pojulle?. Mutta hienosti menitte ja kyllä omistaja tietää;)

    VastaaPoista
  11. kiitos :) juu ei kuulosta tyhmältä sillä huopa on kyllä valtava, mutta ei olla vielä saatu aikaseks hankkia pienempää :D satula kyllä on sopiva, huopa varmaan hämää:)

    VastaaPoista