perjantai 19. lokakuuta 2012

3. TIUKKAA ARVOSTELUA JA TREENIT JATKUU

Kisoissa menikin sitten aika lailla sillä kaavalla mitä odotettiinkin, verkassa ponit oli supereita ja radalla taas Pojun kanssa jännittynyttä kipitystä, tuomarista pois päin hetkellistä rentoutumista ja Mintun kanssa raviohjelma siistin tasaista ja laukka järkyttävän kiireistä. Tässä olikin sitten varmaan tiivistettynä radalla tapahtunut, mutta kerrotaan nyt kuitenkin vähän tarkemmin.

Meillä oli siis kisat Granåsan (korjatkaa, jos väärin kirjoitettu) tallilla Inkoossa. Pojulla menin kaksi luokkaa, Helppo C ja Helppo B, Mintulla helppo B. Ponit kulkivat tapansa mukaan asiallisesti kisapaikalle ja siellä purettiin heti Poju ulos traikusta, Minttu sai jäädä odottelemaan vielä. Ilmottautuminen, Poju kuntoon ja siitä verkkaan. Verkassa Poju oli taas super hyvä niin kuin normaalistikin kisoissa on tähänkin mennessä ollut verkassa siis. Lisäykset olivat vähän vaisuja, mutta kaikki muu sujui tosi hyvin.

Ennen kuin päästiin radalle, piti kahden edellisen ratsukon olla maneesin päädyssä odottelemassa vuoroaan ja siinä sitten vähän näki muiden ratoja. Verkassa tehdyt asiat kuitenkin tuntuivat unohtuvan siinä odottelussa, mutta onneksi enne radan alkua sai aitojen sisällä pyöriä jonkin aikaa ennen lähtömerkkiä. Poju oli vähän jännittynyt ja mulla ulkoavut sano ittensä irti, niin radallekkin mentiin pää pystyssä kiemurtelevalla ponilla. Koko rata oli vähän sellaista on-off tsydeemiä ja mikään ei oikein tuntunut semmosselta, että olis onnistunut mitenkään superhyvin.



Saatiin 54,55% ja tuomarin kommentit olivat Raviohjelmassa melko elastisesti liikkuva hevonen ja hyvin istuva ratsastaja, jonka tulee pitää kädet yhdessä sään yläpuolella. Laukkaohjelmassa hevonen erittäin jännittynyt. 

Poni oli vähän yllättynyt kun joutui vielä toisen kerran verkkaamaan. En verkannut pitkään, mutta kunhan sain ponin rennoksi ja vähän keskiravia ja -laukkaa rataa ajatellen tehdyksi, kaikki sujui taas verkassa ihan hyvin. Oltiin luokan ensimmäisiä lähtijöitä, joten saatiin mennä pyörimään kouluaitojen sisälle reilustikin ennen meidän starttia ja se auttoi. Sain ponia rennommaksi ja pystyin korjata vähän istuntaani. Kun käänsin keskilinjalle, niin poni kuitenkin taas jännittyi ja rata oli lähestulkoon samanlainen kuin Helppo C, paitsi tein muutamia selviä virheitä siellä itse (joita tuomari kai ei edes huomannut?) ja poni oli väsyneempi.



Tästä radasta saatiin 54,2%, joten melkolailla samat kuin edellisestäkin. Tuomarin kommentit tästä olivat Hevosella on hyvä mekaniikka ravissa, mutta tänään se esitti erittäin jännittyneen ja kiireisen ohjelman. Toivottavasti saat sen jatkossa rentoutumaan.

Kaikki kuvat c Veera S.

Tämän jälkeen ponin vaihto, Minttu kuntoon ja verkkaamaan vaan. Verkassa Minttu yllätti tosi positiivisesti tai sitten mä ratsastin päättäväisemmin, sieltä tuli hienot keskiravit ja Minttu laukkasi ihan oikeasti pyöreenä, oli kyllä siinä vaiheessa jo semmonen olo, että lottovoitto tuli, lähdetäänkö kotiin! Mutta rata oli vielä edessä ja tiesin, että poni taas vetäisi ittensä piippuun maneesissa. Tuo kahden ratsukon odottelu ei todellakaan sopinut Mintulle ja kaiken lisäksi kuuma maneesi, niin poni meinasi nukahtaa alle.


Radalla oli niin ihanaa kun alla oli viilipytty poni ja ainoa asia mistä piti huolehtia, oli että liikkuuko tarpeeksi eteen. Ravissa Minttu oli hurjan hyvä, ihanan tasainen ja pyöreä, lisäyksissä ei vaan tullut eroja, oli poni sen verran loppu. Laukka olikin sitten asia erikseen, en saanut painetta purettua radalla ja Mintttu rikkoi. Sen jälkeen päätin vain ylläpitää laukan. Viimeinen linja meni superisti, siitä tuli peräti oikeasti ansaittu seiska, poni oli ihan piikkisuora, jeejee!





Saatiin 56,6%, ravi oli niin superia että paikkasi laukan! Tuomarin kommentit tästä olivat Erittäin positiivinen raviohjelma. Laukkaohjelmassa hevosen tulisi liikkua rauhallisemmin ja paremmin takaosan päällä. Kauniisti istuva ratsastaja!

Hyvin oli järjestetty kisat ja tuomarin kommentit olivat mun mielestä tosi osuvia! Jäin vain miettimään, kun molempien ponien papereissa luki hyvin istuva ratsastaja, niin tarkoitettiinko tällä, että mun istunta on hyvä vaiko sovin ponille hyvin, jäi vähän arvotukseks tuo! Arvostelu taas oli kyllä tiukka, vain kärkiratsukot saivat prosentit 60% pintaan, mutta parempi niin päin. Tuonne menisin mielellään uudestaan kisoihin, varsinkin jos ulkokisoja, koska kentän pohja oli aivan super!

Minttu jää nyt Tarjalle vielä perjantaihin asti, joten maanantaina jatkettiin reenaten, ei kovin rankasti, kun oli edellinen kuitenkin kisapäivä. Mentiin piuhoilla ja korjattiin niitä mun KÄSIÄ. Nyrkit yhteen ja menoks, jalkaa vaan ja istuntaa! Runtattiin vähän ravia ja laukkaa molempiin suuntiin erilaisten harjoitusten avulla, mutta kädet oli ja pysy paikallaan.

Tiistaina ponilla olikin ansaittu vapaapäivä. Eläinlääkäri oli käynyt tuolla rokottamassa heppoja ja katsonut samalla Mintun harjan. Ell oli sanonut, että Mintulla ei olisikaan kesäihottumaa vaan krooninen kuiva iho. Juteltiin tästä Mintun omistajan kanssa ja ponilla voi olla sekä että, katsotaan nyt. Ainakin harjaa ja häntää öljytään baby oililla ja sen lisäksi ponille pitäisi syöttää kai pellavansiemeniä tai jotain missä on öljyä!

Keskiviikkona olikin taas tunti ja tehtiin niin, että otin vaan ohjat tuntumalle, enkä tehnyt kädellä yhtääääään mitään vaan ratsastin aluksi pelkällä pohkeella. Siitä pikkuhiljaa aloin istumaan ponin ympärille kokoajan yhä tiiviimmin ja sain tehdä minimaalisen pieniä puolipidätteitä. Näin ravissa ne takajalat tosissaan alkoivat venymään sinne alle ja tuntui oikeen kuinka poni polki! Tehtiin tätä samaa myös laukassa ja pieniä pätkiä poni kulkikin pyöreempänä, ei ole kaukana se kun kaikki loksahtaa paikoilleen. Minttu oli kyllä niin hyvä ja oli ihanaa kun tiesi varmasti, ettei poni vaan kulje nätisti kaula kaarella vaan se liike lähtee todenteolla sieltä takaa.

Eilen menin ponilla itsenäisesti ja yritin saada ponin liikkumaan samalla tavalla kuin edellisenäkin päivänä, mutten oikein osannut itsenäisesti niin hyvin. Poni oli vähän jäykkä, niin verkkasin sitä vähän taivutellen. Laukassa hain sivuohjat avuksi, kun poni oli hirveän kiinni kuolaimessa ja vastusti aika paljon. Sivuohjilla taas meni tosi hyvin ja vaikka ne löystyivätkin, niin poni jatkoi silti hyvin!

Tänään (tai huomenna), Minttu muuttaa takaisin kotiin, sitä ennen kuitenkin meillä on vielä viimeinen valmennus ja koitetaan rutistaa siitä nyt kaikki irti. Huomenna myös mä suuntaan illalla HIHS:siin, katsotaan jos poneille jotai tarttuisi sieltä mukaan! Myös lauantaina mua voi sieltä bongailla, oottelen ihan innolla jo niitä kojuja ja hyviä ratsukoita. Nyt mä kuitenkin lähden nukkumaan, että jaksan huomenna herätä myös tunnille.

9 kommenttia:

  1. Mä tuun hihsiin perjantai päivällä ja la päivällä

    VastaaPoista
  2. Kiva postaus ja toi sun ja Mintun rata näytti kyllä tosi hyvältä, laukassa joo ehkä ei niin hyvin, mut muuten oli tosi siisti rata, oisit kyl ansainnu enemmän pisteitä! tai, no jos oli tiukka arvostelu, nii ehkä toikin oli hyvä :) ihailen kyl sun istuntaa ! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. jep kyllä se sieltä pikkuhiljaa, mutta kiitos :)

      Poista
  3. Hei kiva postaus! Hienosti meni Mintun kanssa, siistit nuo raviosuudet, ja laukka paranee kyllä, ja itsehän sä sen tiedätkin ;) Mut hei hienosti meni! Voi ei tuli kamala hinku ridaa poneilla, mutta kun mä olen liian pitkä noille ihanille pikkuisille ! Tai liian läski, miten vaan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitti :) niinhän se! pikkuponit on parhaita :)

      Poista
  4. Tosi kiva postaus (:<3! Upee toi sun ja Mintun rata , toi raviosuus (:<3 Oon kateellinen myös sun istunnalle (:! Kyl sust ja Pojustakin tulee vielä hieno ratsukko! <3(: Näin sut muuten katsomossa telkkarin kautta xd :D! (siis HIHSSISSÄ!)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitoskiitos :) voiei, toivottavasti et järkyttynyt kovin pahasti xd

      Poista
    2. En xd Tunnistin sut vaa heti (: xd!

      Poista