perjantai 26. lokakuuta 2012

6. TUUPPAILUA SATULALLA JA ILMAN

Eilen mentiin Alisan kanssa suoraan koulusta bussilla Mintulle, että kerkeis vielä valosaan aikaan. Kauheeta, kun huomaa kuinka syksy on tullut, kun skoballa ei enää ehdi valosalla ja olis muutenkin niin kauhean kylmä ajaa. No mutta, hyvin kerettiin ja tallilla kun ooteltiin, että shettisratsastajat sais ponin laitettuu kuntoon niin otettiin siinä pihalla vähän kuvia.



Menin vaan ilman satulaa, koska mun saappaat on Pojulla, enkä halunnut tennarit + satula yhdistelmällä mennä. Uudet pinteli pääs nyt vuorostaan Mintun jalkoihin ja sopi ne sillekkin hyvin! Mintulla on ollut vähän kankku jumissa, kun oli niin kovat reenit siellä Tarjalla, mutta hyvät alku- ja loppukäynnit on pitäny ponin kunnossa. Tänään tehtiin ravissa vähän keskiraveja, yritettiin kovasti pidentää, mutta kyllä se tahtikin lähti siinä kiihtymään. Tehtiin myös ravista pysähdyksiä ja käynnissä että ravissa vähän väistöjä. Laukattu ei kovin paljoa, koska ilman satulaa en jaksa istua tarpeeksi, jotta saisin ponin käyttämään selkäänsä.


 



 Ratsastuksen jälkeen meille jäi vielä aika paljon aikaa, joten yritin opettaa Mintulle vaikka kuinka monetta kertaa "mitä sanotaan" -temppua. Elikkä siis ponin pitää höristä kun sanon kyseisen lauseen ja nyt aluksi palkitsen sen aina leivällä tai namilla. Tarkoituksena olis, että joskus sitten se osais esimerkiksi kiittää hörinällä kun sanoo "mitä sanotaan", sulosta joo... Tänään temppu onnistui lopuksi kaksi kertaa ilman rapistelua tai kulman takaa tulemista, jee!

Tässä kuitenkin video vielä, missä tulen kulman takaa:


Oon siis tosissaan yrittänyt opettaa tuota temppua Mintulle varmaan kaksi kuukautta ja tänään Alisa opetti Mintulle uuden tempun, "anna pusu" ja poni oppi sen heti. Mintun pusut vaan on vähän kovakourasia, tulee vähän nenä kipeeksi kun se tarpeeksi sillä ylähuulellaan moukaroi.

Tänään menin Pojulla itsenäisesti ja huhhuh sitä fiilistä, poni oli niiin magee! Kuunteli kaikkia mun apuja, ei kyseenalastanu mitään kertaakaan ja oli koko ratsastuksen ajan tosi rento, pyöree ja miellyttävä ratsastaa. Selkeesti istuntaharjotukset on tehnyt tehtävänsä, koska huomaan ittekki keskittyväni enemmän siihen istumiseen kun kädellä räpeltämiseen. Tehtiin ravissa lähinnä ympyröitä ja vähän väistöjä ja laukassa sitten jokaiselle sivulle aina voltti ja poni käänty tosi hyvin ulkoavuilla, muttei kaatunut sisäpohjetta vasten. Ei oo kyllä pitkään aikaan mennyt näin hyvin!

30 kommenttia:

  1. ite oon huomannu myös että tallille ei pääse enää mopolla :( hauska tuo temppu, ja minttu on kyllä ylisöpö ! <3

    VastaaPoista
  2. Oi , ku söpö tuo temppu! (:<3 ootte niin sulosii (:!<3

    VastaaPoista
  3. voi ku ihana tuo temppu! :) ootte tosi ihana pari!
    mistä oot muuten ostanu ton kl liivin?:) oon ettiny just samanlaista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos :) ja ostin sen horse showsta, mutta eiköhän kingslandin sivuilta löydy :) !

      Poista
  4. ihana päivitys, voitko tehä videopostauksen pliis :), en tiiä miks must tuntuu näin, mut tää blogi on paljon aurinkoisempi ja tätä on vielä kivempi lukee ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. pitää kattoo tässä jos kerkeisin :) aijaa, no hyvä jos tykkäät!

      Poista
    2. kyl sä kerkeet :):)

      Poista
  5. ihana blogi!♥ liityin lukijaks(: ---> saa liittyä takasinkin!(: http://www.illiilife.blogspot.com & http://www.ilona-lifestyle.blogspot.com

    VastaaPoista
  6. ja ajattelin että voisitkohan tehä minulle bannerin?(:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos ja en osaa tehdä bannereita :D tuon mun on tehnyt kaverini eerika :)

      Poista
  7. ooi hieno mipetti <3 ja kl lapsi ;)

    VastaaPoista
  8. Mirppis on huippu. Se on opettanu nyt kesän jälkeen Ryönänki törisee, mut se ei kyl osaa nii hyvin ku Mirva.

    VastaaPoista
  9. Haaste sulle! :) http://laukkarata.blogspot.fi/2012/10/haaste.html

    VastaaPoista
  10. Vastaukset
    1. katotaan nyt vastaanko kaikkiin, koska monet on aika samanlaisia :) sori :(

      Poista
  11. Ihanasti sävy-sävyyn sukat ja pintelit :D

    VastaaPoista
  12. ihana tuo temppu<3<3<3<3<3 mutta sinulla on vähän takakeno

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. eikööö ! :D ja joo tuppaa vähän noissa lisäyksissä tulemaan :/

      Poista
  13. Kiva temppu. Miten oot opettanut? haluisin opettaa tuon saman omalle ponilleni jos se tajuaa :D ja jos osaan opettaa :) Tai jos tekisit videopostauksen miten opetit tuon :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. siis jos tarkoitat tuota mitä sanotaan -temppua, niin minttu hörisee aina ihan kaikesta, joten toi käsky oli helppo vaan yhdistää että sanoo samaan aikaan / ennen kuin hörisee niin sillä tavalla on oppinut :) jos taas poni ei edes hörise lähes mistään, niin en vaikeetahan tuo olisi :(

      Poista